Geld besparen op dagelijkse boodschappen

In dit artikel handige tips om eenvoudig geld te besparen op de dagelijkse boodschappen.

Tip 1: supermarkten stunten iedere week met aanbiedingen. Het is tegenwoordig heel eenvoudig om de nieuwe aanbiedingen online te bekijken. Op Reclamefolder.nl worden alle folders met aanbiedingen van supermarkten en drogisterijen op één plek verzameld.

Tip 2: leg een voorraad aan van producten die niet (snel) bederven. Boodschappen als gel, tandpasta, shampoo, wasmiddel, wasverzachter en tampons worden vaak met hoge kortingen aangeboden. Het is raadzaam om een (kleine) voorraad in te slaan voor de lage prijs. Deze producten bederven niet.

Tip 3: denk vooruit en houd de inhoud van de voorraadkast in de gaten. Is de koffie nu in de aanbieding en is de voorraad bijna op? Koop deze boodschappen nu alvast en profiteer van de lagere prijs.

Tip 4: ga niet met een hongergevoel naar de supermarkt. De kans dat je toegeeft aan die aanlokkelijke chocoladereep is groot, kost extra geld en is tevens slecht voor de lijn.

Tip 5: gebruik een boodschappenlijst. Het maken (en nauwkeurig volgen) van het boodschappenlijstje beperkt de aankoop van boodschappen die je eigenlijk niet nodig hebt.

Tip 6: breng eens een bezoek aan de plaatselijke markt. Sommige producten zijn velen malen goedkoper dan in de supermarkt. Zeker tegen het einde van de dag bieden diverse marktkooplieden hun waar tegen sterk gereduceerde prijzen aan.